Vad är en E-cigarett?


En Elektronisk Cigarett även kallad e-cigarett, e-cigg, vape, kärt barn har många namn har egentligen inget med vanliga cigaretter att göra.
De elektroniska cigaretterna värmer upp vätska/juice (Pg/Vg) till ånga och har ingen förbränning likt vanliga cigaretter.
Idén bakom e-cigaretter är att ge samma känsla och upplevelse som vanliga cigaretter men utan alla de tusentals kemiska ämnen vilka många är cancerframkallande som finns i vanliga cigaretter.
De elektroniska cigaretterna är ett enormt mycket bättre alternativ till de vanliga cigaretterna. E-cigaretter används av miljoner användare världen över.
Den stora fördelen med e-cigaretter är att man kan välja själv vilken nikotinstyrka man vill ha, det finns även helt nikotinfria oljor i väldigt många fantastiska smakvarianter.

                                             

En E-cigaretts främsta beståndsdelar är:
En strömkälla (batteri), en förbrännare (coil) som värmer e-juicen till ånga, en tank för att rymma e-juicen samt ett munstycke.
Man tar ett bloss genom att hålla in startknappen och inhalerar precis som en vanlig cigarett. Ångan som inhaleras känns och ser ut precis som en vanlig cigarett. Väljer man en e-juicer med nikotin följer nikotinet med i ångan.
Numera finns det en uppsjö av olika modeller och e-juicer allt ifrån prisvärda till enklare modeller e-cigaretter till otroligt komplicerade för mer exklusiva e-cigaretter som kan ge en alldeles makalös upplevelse.
Det finns massvis med modeller, är du osäker fråga oss på Nofire.se så matchar vi vad vi tror passar dig bäst. Batteriet laddas antingen med en medföljande laddare eller på de nyare modellerna via en micro-USB.


De dyrare e-cigaretterna kan se lite annorlunda ut och har till skillnad från ovan lite mer inställningar som man kan göra för att få fram t.ex mer smak och mer ånga.

                                              

 

Vad är E-vätska?


E-vätska/E-juice är den vätska eller smak-arom som värmer upp och bildar ånga med. E-vätska/E-juice är baserat på två basoljor. PG bas eller VG bas. PG står för propylene glycol och VG står för vegitabilisk glycerin. Båda delar är oskadliga vid inhalering och är fantastiska för att skapa ånga. Ju högre VG ju mer ånga högre PG ju mer smak brukar vara en bra riktlinje. Vg och Pg har alltid en procentuell balans. t.ex Vg/pg 70/30%.

                                                                           

De olika smakvarianterna görs på naturliga smakaromer vilka alla är godkända som livsmedel. Du kan välja om din e-juice ska vara med eller utan nikotin samt vilken nikotinstyrka du vill ha.


Vilken nikotinstyrka ska jag välja?


Ditt val av nikotinstyrka beror på ditt nuvarande bruk av normala cigaretter. Vi uppdaterar ständigt vårt sortiment och har som mål att kunna uppfylla våra kunders olika önskemål.


Med dessa fem styrkor av nikotin har du som ska sluta röka stor möjlighet att trappa ned långsamt på ditt nikotinintag, så att du till sist ska kunna röka e-vätska utan nikotin.

Du kan se vårt utbud av smaker och aromer på e-juicer här: Gå till E-Juice

Är du helt ny inom E-cigaretter? Låt oss hjälpa dig på vägen:

Vätskebehållaren med förbrännare(coil) inbyggd eller om det är en tank där man endast byter förbrännaren(coilen) är förbruksvaror som bör bytas ut var 3-4 vecka beroende på modell och hur mycket man använder sin e-cigarett. Man märker när det är dags att byta när man börjar få en bränd otrevlig smak från sin e-cigarett.

Så vad är fördelen med att använda sig av en E cigarett jämfört mot normala cigaretter? För det första är det mycket sundare och mycket billigare. Du kan spara upp till hela 80% av dina utgifter när du byter ut dina vanliga cigaretter mot E cigaretter. Utöver det slipper du få i dig alla giftiga ämnen som finns i vanliga cigarretter. Du slipper också lukten av rök, missfärgningar av tjäran, gulnande tänder och dålig andedräkt bland många andra fördelar e-cigaretter erbjuder

Billiga E-cigaretter

Hos nofire.se strävar vi alltid efter en av Sveriges billigaste återförsäljare av E-cigaretter och E-juice. Därför är våra priser ytterst attraktiva, och du kan komma igång med ditt rökstopp för ett ytterst litet pris. Vi sätter ett stort fokus på att hjälpa våra kunder på rätt väg mot ett sundare liv.